Konjakkhus
Det finnes mange konjakkhus, og ikke alle har egne nettsider, men husene vil likevel bli listet her. Denne siden vil bli oppdatert med jevne mellomrom og målet er å gi en kort presentasjon av hvert hus, samt en lenke til de (eventulle) respektive nettsider. Skal du finne lenken må du først åpne bildet og der klikker du på linken.
Konjakkhus (sortert alfabetisk):
ABK6 er et ungt konjakkhus, eid av Francis Abécassis, lokalisert på Domaine de Chez Maillard, nær landsbyen Claix. Med 250 hektar med vinmarker produserer ABK6 høykvalitets eaux-de-vie, som brukes til å blande en moderne cognac. Målet er å skape en ung, moderne ånd til en tradisjonell drikk, samtidig som kvaliteten settes i høysetet. ABK6 eier, i tillegg til sitt eget merke, også Leyrat og og Réviseur. Sammen har de tre merkene av selskapet blitt tildelt over 60 utmerkelser de siste årene.
I 1858 etablerte Amédée Eduard Dor sitt konjakkbrenneri, et lite selskap med mål om å lage den mest utsøkte konjakk. A.E. Dor har aldri blitt et stort selskap, men produktene har over generasjoner holdt høyeste kvalitet, og er ett av få konjakkhus som sitter på pre-phylloxera eaux-de-vie. A.E. Dor har pga alderen på noen konjakker blitt fritatt fra loven av 1946 om at alle konjakker må ha minimum 40% i alkoholstyrke.
Siden oppstarten i 1863 har Hardy Cognac vært kjent for kvalitetskonjakker og tradisjonelle produksjonsmetoder. Konjakkhuset med den karakteristiske hane-logoen var blant de første til å benytte et verdensomspennende distribusjonsnettverk. Hardy har en 150 år lang historie med å produsere konjakk til klodens fire hjørner. Selv om hovedfokus er på luksusenden av markedet, med «top end» konjakker presentert i vakre krystallkarafler, så produserer Hardy en komplett serie fra VS og oppover.